mandag 20. september 2010

HBO strikes again! Ny fantastisk tv-serie om forbudstiden!

Jeg leste i morges i dagbladet.no om den nye tv-serien Boardwalk Empire som er HBOs ferskeste satsing. Serien beskrives som en blanding av Mad Men og Sopranos og piloten ble altså sendt i går natt. Lovordene hagler over denne saken der selveste Martin Scorsese har kloen borti. Jeg har nå sett piloten og er meget begeistret. (I og med at jeg er så forkjølet at det eneste fornuftige jeg kan gjøre er å se tv eller lese/skrive, så passet dette bra...)

Serien starter i det forbudstiden er et faktum i USA i det herrens år 1920. Hovedpersonen, Enoch "Nucky" Thompson (forøvrig basert på den virkelige personen Enoch L. Johnson) er en av de viktigste politiske personene i Atlantic City, New Jersey.

Atlantic City er østkystens Las Vegas og det var der grunnlaget for noen av østkystens største formuer ble lagt i mellomkrigstiden. (En får bare håpe at serien tør å ta med Joseph "Irish Joe" Kennedy, John og Robert Kennedys far, som på den tiden slo seg opp som spritsmugler og banditt. En passant vil jeg nevne at det er like moro hver gang man forteller dette til liberalere som elsker Kennedy-familien. Man kan høre hakene treffe bordplaten hver gang. Nei, verden er ond...)

Uansett, Enoch går helhjertet inn for spritforbudet (episoden inneholder en fornøyelig scene der han sjarmerer en gruppe på flere hundre avholdskvinner så grundig rundt at ikke et sete er tørt...) siden han vet at han vil tjene store penger på det. Som tenkt så gjort og snart omgåes han personer som alle kommer til å være med på å forme det USA vi kjenner; Al Capone (Den opprinnelige "Scarface"), Arnold Rothstein (inspirasjonen for figuren "Meyer Wolfsheim" i "The Great Gatsby" og "the man who fixed the world series in 1919") og Charles "Lucky" Luciano (som fra fengselscellen i USA hjalp amerikanske styrker i Sicilia som motytelse for benådning). Disse personene befinner seg i et univers der det ikke eksisterer noen nåde, der vennskap er like billig som spriten de selger og et menneskeliv enda billigere.

Serien er et dypdykk i USAs EGENTLIGE historie; der harde nådeløse menn med blod på nevene tvinger verden inn i den formen DE ønsker. Anbefales på det varmeste!

Her er Anders Giævers utmerkede blogginnlegg om piloten.

Ingen kommentarer: